pátek 8. září 2017

Kde stáhnout databázi kempů

Chystáte se vyjet tábořit nebo se vydat na roadtrip a hledáte kde seženete aktuální seznam kempů? V knihkupectví jste už byli, abyste zjistili, že nejnovější mapy jsou aspoň 3 roky staré a stojí jako půlka nádrže? V tom případě je čas se poohlídnout na internetu!


Mou jedničkou je portál poiplaza.com s databází stovek různých druhů zájmových bodů, nejen kempů. Portál poiplaza nepatří mezi ty na první pohled nejintuitivnější. Nejdřív je potřeba kliknout na Download a pokračujte pomocí volby Download POI by countries. Pak už jen vyberete zemi a vámi žádanou kategorii.

Zvolte Download

Odkaz: https://poiplaza.com

Pro Kempy v Evropě jsou dvě dobré volby ACSI a Camping Site. ACSI obsahuje řádně prověřené kempy, jež jsou každoročně prověřovány stejnojmennou společností. Camping Site je obvykle širší databáze kempů, ale čas od času se stává, že přijedete k místu, kde by podle mapy kemp měl být, ale žádný tam není. Proto obvykle jezdíváme do oblastí, kde je podle mapy víc než jen jeden kemp.




Pro stažení vyberte ne zrovna výrazné tlačítko Download.


Server Vám nabídne řadu druhů souborů ke stažení. Vyberte soubor typu KML pro libovolný druh navigace. KML soubory pro iGo 8, iGo Amigo a iGo se mezi sebou nijak neliší, tak je úplně jedno, na kterou ikonku kliente.


Kam nahrát vlastní POI najdete v návodu Vlastní POI pro iGo Primo.