středa 16. ledna 2013

Recenze iGO My Way na HTC Desire Z

iGo My Way je Android verze velmi oblíbeného navigačního programu iGo Primo ze světa automobilových navigací. Pro Android zatím stále není dostupná oficiální cestou. Nicméně už déle než rok je dostupná přes neoficiální kanály.

Vzhledem k tomu, že se jedná o port pro Android, se chová velmi podobně jako její bráška z autonavigací. Díky tomu podporuje řadu rozlišení (archív data.zip) a její chování je možné ovlivnit mj. přes soubor sys.txt (více např. http://igo9.blogspot.cz/).


(není má recenze)

Používá stejné mapy jako její automobilový předobraz. Nemusíte stahovat dvoje mapy pro navigaci do auta a mobilu, stačí jen jedny. Import vlastního bodu je velmi snadný - podporuje normální KML soubory - ty stačí nakopírovat na kartu do složky iGo\content\userdata\poi. To samé platí o radarech - spokojí se s TXT souborem z www.poi.cz s nakopírovaným do složky iGo\content\speedcam.

Ovládání je stejné jako na její automobilové verzi. Obsahuje všechny funkce, včetně trojrozměrných budov, asistenta jízdních pruhů i inteligentních tras. Umožňuje počítání rychlé, optimální, nejkratší a zelené trasy. Výpočet trasy je jen mírně pomalejší než např. u Navigonu.




Screenshoty z aktuální verze



Má zřetelnou hlasovou navigaci, u které si můžete vybírat z řady hlasu, včetně legendárního Lišky. K dispozici jsou i dva TTS hlasy. Ty vyžadují mít ale nainstalované externí aplikace. Buď SVOX hlas Iveta nebo Acapella TTS. Obě dvě aplikace jsou ale placené a mají své mouchy.

Nevýhodou iGo My Way je menší stabilita a nulová podpora ze strany iGo. Na rozdíl od automobilového brášky nevytváří soubor crash.txt s informacemi o pádu. Takto mi po začátku roku 2013 vypověděla poslušnost. Chybu se mi nepodařilo vystopovat. Toto je asi i důvod, proč stále není na Google Play. Na oplátku ale nabízí jedinečnou funkčnost velké automobilové navigaci s možnostmi téměř nekonečného přizpůsobení.