pondělí 17. dubna 2017

Jak manuálně aktualizovat mapy pro iGo

Pojďme si ukázat, jak manuálně aktualizovat mapy v navigaci s iGo Primo (a ponechme stranou důvody, které vás k tomu vedou).


Než s čímkoliv začnete, ujistěte se, že máte:
  • nové mapy,
  • zálohu obsahu navigace pro případ jakékoliv chyby,
  • v navigaci máte dostatek volného místa (nové mapy potřebují paměťovou kartu větší než 8GB).
Připojte navigaci k počítači a zvolte režim pro přenos souborů (obvykle režim USB Mass storage a ikonka přenosu do počítače).

V mém návodu použiji souborový manager Total Commander.
  1. V navigaci lokalizujte složku MobileNavigator\content. Její cesta se může u různých modelů lišit. Že jste uvnitř správné složky poznáte podle podsložek map a poi.
  2. V druhém panelu otevřete složku s aktualizovanými mapami.
  3. Dále zkontrolujte adresářovou strukturu aktualizace map. V případě, že obsahuje podsložky fbl, fda, fsp, není připraveno pro nahrání do navigace ve stavu tak, jak je. Pro správnou funkčnost budete muset pro jednotlivé soubory manuálně vybrat správnou složku (viz obrázek).
    Aktualizace map
  4. Ze složek 3dc a 3dl nakopírujte soubory do složky building (zeleně),
  5. Ze složek ext_poi, poi a truck_poi nakopírujte soubory do složky poi (modře),
  6. Ze složek fbl, fda, fds, fpa, fsp, ftr a hnr nakopírujte soubory do složky map (červeně). Dejte pozor, ať si předtím ze složky nevymažete základní mapu (obvykle basemap.fbl). Jinak se nebude správně zobrazovat základní náhled s mapou světa / Evropy.
  7. V aktualizacích někdy mohou být další části - histspeed - možné použít, tmc - nemá využití, phoneme - nekopírovat - znefunkční český TTS hlas. 
  8. V případě, že vám po aktualizování některé mapy hlásí problém s licencí, zkopírujte obsah složky license do složky license ve vašem zařízení. Zastávám názor, že je lepší problémy řešit až v době, kdy nastanou.