úterý 10. června 2014

Mám navigaci s iGo Primo - kam se s ní můžu podívat?

Mapy pro iGo jsou samozřejmě dostupné pro celou Evropu, a to rovnou od tří vydavatelů - TopMap, HERE a TomTom. Ale co za hranicemi Evropy?


iGo Russia


Mapy existují samozřejmě pro Turecko i Rusko (velmi často prodávány zvlášť). I pro další evropské zemičky, které bývají opomíjeny (Kypr, Kosovo, Malta...). Vydavatelé jak HERE, tak i TomTom a TopMap.

Free OSM Maps


V rámci projektu Free OSM maps existují pořádné mapy pro Albánii, Bělorusko, Bosnu a Hercegoivnu a Moldávii. Tyto země sice bývají zahrnovány do map tradičními vydavateli, ale zahrnují jen hrubé průjezdové trasy. Tyto mapy obsahují víc.

iGO USA


Samozřejmě existují i mapy Severní Ameriky - USA s Kanadou mají výborné pokrytí a mapy pro ně vychází jak od HERE, tak i od TomTomu. Každý americký stát má vlastní mapu. Samozřejmostí je i POI, 3D terén a budovy.

Nyní se dostáváme k těm mnohem exotičtějším mapám, o kterých část z nás nemá ani tušení. Pro sever Ameriky ještě existuje mapa Mexika od HERE (2013.Q4). Rovněž s mapou Ruska souvisí i mapa Kazachstánu HERE 2013.Q4.

iGo Australia and New Zealand


Velmi dobře aktualizovaná a podrobná mapa je i mapa Austrálie a Nové Zélandu, kterou vytváří HERE a WhereIS. Obsahuje FBL, FDA, HNR i POI.

Tím nekončíme. TomTom  vydává mapy Blízkého Východu, Middle East TomTom 2013.12. Pokrývají Bahrajn, Kuvajt, Omán, Katar, Saúdskou Arábii a Spojené Arabské emiráty (mapy + POI). HERE taktéž nezahálii a vydal Middle East HERE 2013.Q4 s pokrytím Bahrajnu, Jordánska, Kuvajtu, Libanonu, Ománu, Kataru a Saúdské Arábie. Tyto mapy obsahují rovnou FBL, FDA, FPA a POI!


Když zamíříme dál na Východ, můžeme nalézt South East Asia MFM 2012 s mapami Bruneje, Malajsie a Singapuru. Mapu Vietnamu přináší TomTom 2012.12, , mapu Indonésie Navigasi 2.40, mapu Thajska HERE (FBL, FDA, FJV, FPA i FSP) i TomTom 2013 (jen FBL a POI), mapu Filipín (Asia Pacific TomTom 2011.Q3) a mapu Singapuru rovněž TomTom 2012.12.

Taková lahůdka jsou mapy Číny China_EMG_2012.10, které takřka na běžných navigacích nefungují, protože vyžadují speciální verzi iGo Primo. Za to obsahují opravdu vše - FBL, FJV, FPA, HNR, POI a dokonce 3DL a 3DC. Mapa Taiwanu rovněž existuje od Kingway 2012.09.

Poměrně nově jsou dostupné i mapy Indie (India NQ 2013.Q2) a to docela ve velkém stylu (soubory FBL, FDA, FPA, FSP, POI, 3DL). Ve stejném období Navteq vydal dokonce mapu Iráku (Iraq Navteq 2013.Q2)!

Abychom nezapomněli, existuje samozřejmě i mapa Izraele. Ta se prodává samostatně a v ní se .poprvé objevily legendární rastrové mapy. Např. aktuální mapa Israel GM 2014.03 obsahuje FBL, FDA, FPA, POI, 3DC a 3DL soubory.

Pro Jižní a Střední Ameriku existuje řada map, ale žádná nenabízí souvislejší pokrytí. Od Navtequ z roku 2013 jsou mapy Argentiny, Kolumbie, Chile, Peru, Venezuely a Uruguaye, ale podotýkám, že jsou sebrané za Q1 až Q4. Mapu Brazílie můžete sehnat jako Brazil HERE 2013.Q3 nebo Brazil TomTom 2013.12. Kostarika existuje od vydavatele NavSat (velmi detailní (FBL, FDA, POI i 3DL).

V Africe je pokrytí mapami pro iGo ze všech světadílů nejhorší. Mapu Maroka vydal Navteq 2013.Q2. Rovněž Navteq vydal mapy South Africa Navteq 2012.Q4 s mapami Botswany, Lesotha, Malawi, Mozambiku, Namibie, Jihoafrické republiky a Svaziska. Africa 2011.Q3 Track4Africa for iGo/Primo přináší mapy Angoly, Burundi, Keni, Malawi, Rwandy, Tanzánie, Ugandy a Zambie. Navteq 2013.Q2 také vydal mapu Egypta. Mapy Nigérie a Zimbabwe je možné dohledat z map TA_2008.07.