neděle 1. června 2014

Jaká je maximální velikost karty pro iGo Primo?

Pamatuji si, jak jsem svou navigaci NavOn koupil s 2GB paměťovou kartou, na které byly kompletní mapy celé Evropy, ale časy se změnily a to teď mapám ani zdaleka nestačí, tak se musím ptát, jaká je maximální velikost paměťové karty pro iGo Primo?

Nejdřív si vyjasníme pojmy - iGo Primo myslím jako navigační program pro automobilové navigace běžící pod Windows CE, nikoliv aplikaci pro Android, iPhone nebo Windows Mobile (tyto platformy si hospodaří se systémem souborů samy).


Navigace NavOn N660 používá paměťové karty MicroSD a velikost vnitřní paměti je 2 GB. Je poháněn systémem Windows CE 6. Z něj se spouští navigační program iGo Primo, prohlížeč obrázků, přehrávač hudby a videa (po zásahu do registrů) i čtečka elektronických knih.

Brzy 2GB karta přestala stačit. V přístroji se mi vystřídaly 4GB, 8GB i 16GB karty a všechny fungovaly. Jenže po poslední aktualizaci map, samy mapy od HERE mají přes 4,8GB, v kombinaci s rastrovými mapami ČR a SR, to už bylo málo - zbývala poslední otázka - dokáže Windows CE 6 přijmout i 32 GB? Ano!

 NavOn s Windows CE 6 podporuje i 32GB MicroSDHC paměťové karty. Vyzkoušeno s Transcend 32GB class 10 kartou.