pondělí 4. března 2013

Oprava podsvětlení pro Navon N660

V případě, že vlastníte Navon N660, tak se Vám nejspíš stalo, že Vám v novém iGo Primo 2.4 nefunguje regulace podsvícení (Menu > Více > Nastavení > Zobrazení). Při pokusu o změnu míry podsvícení navigace intenzitu podsvícení nijak neupraví nebo se dokonce celá zrestartuje? Nepomáhá ani nekopírování kódu z 33 rad pro řešení problémů s iGo Primem? Řešení existuje!
  1. První a nejjednodušší řešení je míru podsvícení upravit přímo ve Windows CE přes spuštěním navigačního programu. To je vhodné, když problém zjistíte a nemáte přístup k počítači. Sám jsem na to přišel taky takto. Jedu autem při slunném dni a na navigaci není skoro vidět, na změnu podsvícení v iGo nereaguje, na to v základním menu už ano.
  2. Máte-li už přístup k počítači, vložte do sys.txt následující zápis:
    [power]
    backlight_manage_values = 1
    backlight_manage_keys = 1
    backlight_min = 1
    backlight_max = 10
    backlight_methods = 61
    backlight_events= 1,2
  3. Jedná se o zápis z data.zipu pro iGo Primo 1.1, kde byl pro Navon N660 uveden i tento kód. Pro ostatní modely, nefunguje-li tento kód, postupujte podobně - ze starší verze Prima si v data.zipu najděte složku config\devices a v ní konfigurační soubor Vašeho zařízení, následně porovnejte rozdíly. Takto se dají opravit i jiné chyby. Pro podsvícení hledejte kategorii power. Dík za toto upozornění patří uživateli SvoDa z forum.entershop.cz.