sobota 29. prosince 2012

Kam na vlastní POI

Vlastní body zájmu (POI) můžete stáhnout z poi.cz, česko-slovenenské databáze POI, nebo poiplaza.com, zahraniční databáze bodů zájmů.

U poi.cz se standardně nabízí stažení OV2 souboru. Ten iGO nedokáže zpracovat, proto klikneme buď na název bodů zájmu - otevře se nám další stránka, kde v horní části můžeme vybrat, v jakém dalším formátu chceme databázi bodů stáhnout (volíme KML) a opíšeme kontrolní kód z obrázku, nebo se registrujeme a nastavíme si preferovaný formát.


U poiplaza.com si můžeme vybrat buď podle země nebo kategorií. Pokud vybíráme podle země, což doporučuji, nejdříve vybereme světadíl, pak stát, nakonec samotnou databázi POI a na závěr si vybereme druh souboru ke stažení - jednu z níže zobrazených ikonek, pod kterou je nápis KML, nejlépe ikonku přímo s iGO Primo. Z mých zkušeností ale vyplývá, že ikona s iGO8, iGO Amigo i Google Earth je použitelná, neboť stažené soubory jsou totožné. Zde neopisujeme žádný kontrolní kód, ale máme tu omezení na jeden stažený soubor za minutu.



Při výběru podle kategorie nejdříve vyberete generickou kategorii, potom samotné POI a následně se Vám zobrazí země, pro které daná databáze POI existuje.


Výše zmíněné odkazy samozřejmě najdete v seznamu zajímavých odkazů.